Kapusta kiszona na gęsto

From Przepisy

[edytuj] Składniki:

  • Kapusta kiszona 1 kg
  • Boczek świeży 0,20 kg
  • Kiełbasa swojska 0,20kg
  • Mąka pszenna 2 łyżki
  • Cebula 1 szt
  • Słonina wędzona 0,15 kg
  • Sól,cukier,pieprz,kminek
  • Liść laurowy,ziele angielskie
Uwaga!Jeżeli mamy domową kiszona kapustę, to wszystkie dodatki(kminek, liść laurowy itp.)już w 
niej są i nie trzebatego dodawać.
Tą kapustę można również przygotować w wersji wegetariańskiej-wtedy bez składników mięsnych i  
jako tłuszcz użyć olej.

[edytuj] Wykonanie:

  1. Kapustę przepłukać wodą,odcedzić.
  2. Wrzucić do dużego rondla,dolać wody-tak do połowy objetości kapusty, gotować z przyprawami do miekkości.
  3. Kiełbasę ,boczek pokroić w kostkę i podsmazyc z pokrojoną w kostkę cebulą.
  4. Składnik mięsny przełożyć do kapusty a na tłuszczu zrobić zasmażkę,wszystko wymieszać,doprawić do smaku i gotować jeszcze około 10 minut.

Ddaisy 14:47, 22 mar 2007 (CET)